Парламент прийняв Закон №4496 про усунення адміністративних бар’єрів при експорті послуг

12:07, 03.11.2016

Новина

Сьогодні Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроект №4496 про усунення адміністративних бар’єрів при експорті послуг для сприяння розвитку ІТ та інших креативних експортно-імпортних опреацій.

Завдяки цьому закону експортери послуг зможуть укладати контракти в електронній формі та підписувати рахунки електронним підписом. Також законопроект закріпить заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову, у разі якщо вони оформлені англійською.

“Фрілансери, IT-шники, юристи, бухгалтери, дизайнери, ріелтори, всі-всі-всі, хто постачає послуги за кордон, відтепер Ви зможете просто виставити рахунок за надану Вами послугу, зробити це електронною поштою і отримати свою валютну виручку на рахунок в Україні. Паперові договори не будуть обов’язковими, ніяких актів приймання-передачі, ніяких офіційних перекладів з англійської мови. Інвойс - первинний документ!

Працюйте, залучайте гроші в Україну та не відволікайтеся на усілякі бюрократичні процедури", - відзначила народний депутат, член правління ДемАльянсу Вікторія ПТАШНИК. 

 

Всі новини