Гацько: темпи демонтажів нелегальної реклами подвоїлися, але цього недостатньо, аби повернути Києву європейський вигляд

19:30, 18.08.2015

Новина

За останній рік, відколи ДемАльянс розпочав боротьбу з нелегальною рекламою в столиці, вдалося домогтися звільнення кількох посадовців та збільшити вдвічі демонтаж нелегальних конструкцій.

«Люди, які «толерували» корупцію у сфері зовнішньої реклами, змушені були піти зі своїх посад. Викриттям корупційних схем, зловживань, тотальної неефективності окремих чиновників були створені умови, коли репутаційні ризики від присутності тих чи інших посадовців стали занадто відчутними і дорогими для міського голови», – зазначив керівник фракції ДемАльянсу в Київраді Василь Гацько на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Депутат наголосив, що «під тиском обставин Віталій Кличко змушений ухвалювати, можливо, неприємні для себе, але важливі для міста рішення». Зокрема Гацько нагадав, що навесні з посади директора КП «Київреклама» був звільнений ударівець Олег Калініченко, а минулого тижня - заступник директора Департаменту містобудування і архітектури КМДА Андрій Вавриш.

«Сьогоднішня пропозиція від міської влади і Віталія Кличка - це під публічним тиском приймати відставки. Цього абсолютно недостатньо. Це вада системи української політики - покарати прийняттям заяви про звільнення. Якщо чиновник за зловживання, корупцію, крадіжку буде покараний, лише добровільною заявою на звільнення, то це означає, що зловживання і корупція далі продовжуватимуться»,- наголосив Василь Гацько.

«За 5 місяців в Києві було знято півтори тисячі нелегальних рекламних конструкцій. Це майже стільки ж, скільки демонтовано за весь попередній рік. Під нашим тиском впала один з найбільших нелегальних банерів у столиці, який був розміщений на фасаді Українського дому. Однак, цього не достатньо, аби повністю звільнити Київ від нелегальної реклами», - зазначив керівник фракції ДемАльянсу в Київраді.

Також, він зазначив, що ДемАльянс й далі докладатиме зусиль, аби повернути Києву європейський вигляд, викорінити корупцію та збільшити надходження до столичного бюджету.

 

 

Всі новини