ДемАльянс вимагає в Кличка змусити ударівця сплатити за нелегальну рекламу

00:00, 26.06.2015

Новина

Керівник фракції ДемАльянсу в Київраді Василь  ГАЦЬКО звернувся до столичного міського голови з вимогою ініціювати відшкодування збитків завданих бюджету міста Києва внаслідок самовільного розміщення зовнішньої реклами Українською Державною будівельною компанією «Укрбуд».

Компанія депутата Київради, ударівця Максима МИКИТАСЯ впродовж років без належних дозволів розміщувала рекламні банери на парканах будівельних майданчиків. За попередньою оцінкою ДемАльянсу недонадходження до міського бюджету лише від цієї компанії можуть сягати понад 3 млн. грн.

«Ми неодноразово зверталися публічно до Віталія КЛИЧКА. Однак, мер закриває очі на очевидні порушення. Йдеться про серйозну суму коштів і тому ми наполягаємо на тому, щоб міський голова ініціював відшкодування втрат бюджету, спричинених компанією його депутата», - коментує Василь ГАЦЬКО.

В ДемАльянсі сповістили, що підготували та передали відповідні матеріали з адресами об’єктів та фотодоказами й очікують на офіційну реакцію мера.

Кампанія ДемАльянсу «За Київ без нелегальної реклами» триває. Активісти щодень виявляють все нові і нові нелегальні конструкції на вулицях Києва. В ДемАльянсі зазначають, що надмірне й хаотичне розміщення зовнішньої реклами призводить до втрати столицею європейського вигляду, а кошти, які могли б надходити до бюджету від легальних конструкцій, сьогодні годують корупціонерів.

Для спільного очищення Києва від нелегальної реклами ДемАльянс рекомендує користуватися сервісом cleankyiv.dem-alliance.org.

 

Всі новини