ДемАльянс підготував рішення, аби привести плату за розміщення зовнішньої реклами в столиці у відповідність до законодавства

19:18, 18.08.2015

Новина

Впродовж років у Києві плата за розміщення зовнішньої реклами на комунальній власності здійснювалася з порушенням законодавства. Кошти спрямовувалися до комунального підприємства в той час, коли мали б йти безпосередньо до міського бюджету.

Про це розповів Василь Гацько, керівник фракції ДемАльянс у Київраді та Олександр Пліва, експерт групи РПР Київ під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ми підготували рішення, ухваленням якого Київрада приведе плату за розміщення реклами в столиці у відповідність до законодавства. Ми очікуємо, що це мінімізує корупційні ризики, збільшить надходження до бюджету й підсилить відповідальність за нелегальне розміщення рекламних конструкцій чи ухилення від сплати, оскільки тепер йтиметься не про взаємостосунки недобросовісних операторів ринку з комунальним підприємством, а переведе процес в площину бюджетних відносин, - зазначив Василь Гацько.

«Згідно постанови Кабміну плата за розміщення зовнішньої реклами на комунальній власності має зараховуватися до бюджетів територіальних громад. З певних міркувань, ця вимога законодавства фактично ігнорується і відповідні кошти сплачуються на рахунки комунального підприємства, як наслідок - численні можливості для корупційних зловживань»,- заявив Олександр Пліва.

За оцінками експерта запропонований проект рішення дозволить депутатам Київради покласти край довго триваючому порушенню законодавства і визначити своїм рішенням порядок використання майна, яке належить громаді для розміщення зовнішньої реклами.

«Вже на цьому тижні ми проведемо перші консультації з представниками інших депутатських фракцій Київради та ініціюємо створення неформальної робочої групи для доопрацювання проекту рішення за участі зацікавлених осіб, а саме підприємців, керівництва КП «Київреклама» та профільного департаменту», - додав Пліва

Всі новини