ДЕМАЛЬЯНС Київ: скасування виборів до районних рад - відновлення «диктатури Януковича»

13:21, 28.01.2016

Новина

Київська команда партії ДЕМАЛЬЯНС вважає, що спроби відтермінувати чи відмінити вибори до районних рад в місті Києві несуть загрозу демократії, ставлять під сумнів проголошений курс на децентралізацію влади та є протизаконними.

Вибори - це основний демократичний інструмент для оцінки ефективності роботи влади. Спроби обмежити права громадян обирати владу створюють загрозу відновлення диктатури. Саме за часів «режиму Януковича» кияни єдині серед всіх громадян України були позбавлені права обирати депутатів районних рад.

Районні ради - це найближчий до людини орган влади. Саме депутати районної ради обирають голову районної державної адміністрації, який здійснює оперативне управління районом. Наразі кияни позбавлені можливості впливати на це призначення, і воно здійснюється без погодження з громадою через Адміністрацію Президента.

Саме страхом втратити контроль за призначенням голів районних адміністрації можна пояснити небажання партій влади відновлювати роботу районних рад в місті Києві.

ДЕМАЛЬЯНС звертає увагу, що рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону ЦВК продовжувати підготовку виборів до районних рад суперечить чинному законодавству та є юридично нікчемним.

ДЕМАЛЬЯНС вимагає від політиків припинити блокування процесу відновлення місцевого самоврядування в Києві та забезпечити нормальні умови для проведення виборів до районних рад в столиці 27 березня 2016 року.

Всі новини