ДемАльянс: Березенко має відмовитися від мандату, а в 205 окрузі повинні пройти повторні вибори

16:36, 27.07.2015

Новина

Політична партія "ДемАльянс" вважає, довибори на 205 окрузі – найбруднішими за останні 24 роки. Масштаби підкупу, використання адмінресурсу, заангажованості медіа, та інші порушення виборчого законодавства сягнули свого піку й віддалили Україну від високих стандартів, зокрема рівності перед законом та чесної конкуренції в політиці.

В погоні за мандатом влада провалила тест на демократію. Замість того, щоб забезпечити дотримання Закону та Конституції під час виборчої кампанії, влада та її представники стали одними з основних їх порушників, чим поставили під сумнів легітимність виборів.

Партія Президента може отримати ще одне депутатське крісло в парламенті, однак перемогу сьогодні святкують вороги України.

Такі вибори – сором перед всім цивілізованим світом.

Партія ДемАльянс вимагає від Президента, як гаранта Конституції та глави Держави:

1. Забезпечити відмову кандидата партії влади Сергія Березенка від депутатського мандата.
2. Призначення Центральною виборчою комісією повторних виборів у 205 окрузі, які мають пройти у відповідності до найвищих стандартів демократії.
3. Проведення відкритого й об’єктивного розслідування фактів підкупу, інших порушень законодавства під час виборчої кампанії та притягнення винних до відповідальності.

Ми вважаємо, що лише в такий спосіб можна змити ганьбу і сором за приниження, яке довелося пережити громадянам нашої країни під час довиборів до парламенту, зберегти репутацію та укріпити віру українців у зміни.

Україна заслуговує на чесні вибори!

Всі новини