Члени правління ДемАльянсу відвідали торгову блокаду на Донбасі

21:08, 12.02.2017

Новина

Члени правління ДемАльянсу 12 лютого відвідали Щербинівку Донецької області, де на залізничному переїзді стоїть один з пунктів торгової блокади, яка не пропускає потяги з вугіллям з окупованих територій, аби на власні очі побачити, що за люди стоять, які цілі переслідують та наскільки сильна підтримка місцевих.

"Зустрів декілька знайомих хлопців ще з Майдану. Побут організовано за кращими зразками Майдану: намети, кухня, бочки для обігріву на вулиці. Ніякого сміття на територіі містечка. Майже всі хлопці мають за спиною півтора-два роки на фронті. Жваво обговорюють новину, що Аброськін направив спецпідрозділ "Корд" з наказом жерстко защисти цей пост блокади, але сьогодні "Кордівці" відмовились йти зі зброєю проти своїх...", - зазначив член правління ДемАльянсу Владислав Оленченко. 

За словами члена правління Артема Романюкова, за кілька годин двічі приїжджали машини з місцевими номерами, привозили різну допомогу. Військові на блок-постах, хоч і пошепки, але зізнавалися в підтримці блокади. У самій блокаді беруть участь різні люди, з різних міст. 

Василь Гацько: "Кілька годин провів у таборі учасників торгової блокади в Щербинівці. Зустрів там багатьох світлих і патріотичних людей, в тому числі вимушених переселенців. Логіка їх вчинку проста: якщо війна стала бізнесом, вона може ніколи не завершитися. І я поділяю цю логіку. Це збагачення на крові і на торгівлі суверенітетом. Люди там саме тому і, в чергове, роблять те, що мала б зробити держава розумно, з мінімальними втратами для себе, і максимальними для окупанта.

Власне, тимчасові території мають отримати статус окупованих зі всіма політико-правовими наслідками. Тимчасово окупованих".

"Такі враження не отримаєш переглядаючи телевізійні новини. Вони вчергове доводять феномен - чим слабкіше влада, тим сильніші і рішучіші українці у захисті себе і своєї країни", - додає член правління ДемАльянсу Максим Черкасенко.

 

Всі новини