10 фактів про ДемАльянс

21:55, 07.10.2015

Новина

За соціологічними опитуваннями українці вже навіть екстрасенсам довірять більше ніж політикам.

Близько 30% громадян України досі не визначились яку політичну силу підтримати на виборах. Найбільш «рейтингові» партії мають всього по 11% безумовної підтримки виборців. Люди втомились і не вірять політикам, тому не знають кого обрати.

В цій ситуації політичним силам нового формату звичайно важко пробитись через стіну недовіри, але це і шанс знову надихнути українців та повернути їм віру у відповідальну політику. Однією з партій, яка може скористатись цим шансом є ДемАльянс.

Хто вони такі і чому варті Вашої уваги? Про це і поговоримо далі.

ФАКТ №1. ДемАльянс це політична партія, яка «виросла» з однойменної молодіжної громадської організації в 2011 році. До цього з 1996 року Демократичний Альянс проводив навчання з лідерства для молоді та боровся з корупцією.

ФАКТ №2. ДемАльянс не має спонсора, і одночасно має їх дуже багато. Кожен бажаючий може зробити внесок у партійну скарбницю. Всі надходження та витрати партії доступні для перевірки он-лайн. Всі великі внески обов’язково іменні. Для фандрайзингу вони проводять акції в мережі та публічні заходи.

ФАКТ №3. ДемАльянс запросив стати кандидатами від партії на місцевих виборів всіх бажаючих розвивати своє місто. Ця програма мала назву«Команда твого міста». Громадські активісти, журналісти, керівники ОСББ та просто активні громадяни могли подати заявку, пройти співбесіду номінаційного комітету та отримати можливість балотуватись до міської ради. Враховуючи, що парламент заборонив кандидатам бути самовисуванцями цей крок допоміг багатьом принциповим і чесним людям взяти участь у виборах.

                                                              

ФАКТ №4 ДемАльянс НЕ обіцяє на місцевих виборах «контрактну армію», «підвищити пенсії» чи «знизити тарифи на газ». Програма ДемАльянсу називається «МІСТО, ЗРУЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ» і була написана експертами з урбаністики, архітектури та громадського транспорту. Втілення цієї програми це перетворення міста на комфортне та безпечне середовище, де приємно жити.

                                                            

ФАКТ №5 ДемАльянс виступає за публічний діалог політиків з громадою. Для цього був запущений проект «Діалоги про місто» - відкритий майданчик в парках та площах міст, де політики, громадські активісти та чиновники обговорюють проблеми та шукають шляхи їх вирішення.

ФАКТ №6 ДемАльянс це правоцентристи. Вони виступають за конкуренцію в економіці, боротьбу з монополіями. Через це вони вже перейшли дорогу багатьом "великим гравцям". Зокрема, АхметовуКоломойському та Льовочкіну.

ФАКТ №7 ДемАльянс вважає що в основі державного апарату має лежати принцип субсидіарності – проблеми мають вирішуватись на тому рівні, на якому вони виникають. Громадяни є більш ефективними ніж держава, тому вони мають отримати більше можливостей для впливу. ДемАльянс виступає за ліквідацію комунальних  підприємств та ЖЕКів. Альтернативою вони бачать передачу повноважень громадським організаціям та ОСББ.

                                                             

ФАКТ№8 ДемАльянс виступає за «бюджети участі». На думку ДемАльянсу громадяни мають самі визначати на що повинні витрачатись їх кошти.

ФАКТ №9 ДемАльянс проти так званих «депутатських коштів», це гроші які виділяють депутатам для видачі матеріальних допомог та подарунків освітнім та медичним закладам (в Києві на це витрачено більше 76 млн грн). Також ДЕМАЛЬЯНС критикує використання депутатами приміщень комунальної власності в якості приймальнь.

ФАКТ №10 ДемАльянс висунув свої команди в таких містах: Київ, Чернігів, Миколаїв, Харків, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Ужгород, Черкаси, Суми, Виноградів, Самбір, Новояворівськ, Ніжин, Бровари, Заліщики, Винники та Обухів.

Сподіваюсь ці десять фактів, якщо не повернули Вам віру в те, що є дійсно хороша альтернатива старій корумпованій владі, то хоча б мотивували далі слідкувати за ДемАльянсом на їх офіційних сторінках в соціальних мережах.


Олександр Равчев 

Всі новини