Спецоперація по перехопленню Кличка людьми з інвалідністю

Блог

Столиця залишається містом, не придатним для повноцінного життя людей з інвалідністю та мало мобільних груп. Нажаль, чиновники досі живуть у паралельному світі, де проблем із доступністю не існує.

Активісти спостерігають небажання чути про проблеми. Щоб відстояти свою позицію, доводиться проводити спец операції по перехопленню очільника міста між перервами у засіданнях Київської Міської Ради.

Тому 30 червня ми провели таку спецоперацію. Була розмова з мером Кличко про стан проблеми недоступності Києва. Була спроба обійтись стандартними заготовленими відповідями на важливі питання. Одне з таких питань - прийняття розробленого громадськими активістами положення комітету з доступності в столиці. До речі, цей комітет існував і в минулі роки. Та спромігся він аж на три засідання (ясна річ, для формальності). Роботу даного комітету було визнано незадовільною. Наступним і логічним кроком було розроблення нового положення комітету із залученням до нього низки громадських організацій (Підмога.інфо, Демальянс Допомога, Асоціація Інвалідів Компютерників(АІК)).

Та далі сталися речі, якими не здивуєш пересічного українця. Включився чиновницький апарат з метою не допустити прийняття громадського положення. Як же вдасться "розпилювати" міські кошти із громадським контролем? От, і керманичі міста, в особі пана Крикунова, який є директором Департаменту соціальної політики, задумались над цим питанням.

 І придумали не що інше, як перезапустити старий комітет із "новими" обличчями, який буде підконтрольний їм, замість виконання рішення Київської Міської Ради про створення та прийняття нового положення комітету з доступності.

 І тут розгортається основне протистояння між громадськістю та чиновниками. Пан Кличко запевнив, що він на боці громадськості.        Пообіцяв на наступному тижні провести нараду із ініціативною групою громадських активістів, що розробляли положення й чиновниками, що гальмують його прийняття. Чекаємо на відповідь мера про призначення місця й часу проведення наступної "спецоперації".

Сподіваємось, це буде реальна допомога у створенні безбар'єрної  столиці, а не чергове декларування людяності.

Далі буде...