Набридло гратися в громадський сектор з цією недолугою владою

Блог

Ця думка підсумувала дев’ять років роботи в громадсько-політичному секторі.

За цей час Господь благословив можливістю спробувати різні інструменти впливу: регіональний громадській лідер, міський депутат та радник голови облдержадміністрації, керівник проектів професійної  ГО, голова всеукраїнської ФРІ, радник нардепа, громадський лобіст, голова правління антикорупційної організації
 
На кожному з цих рівнів ми з друзями зробили купу класних речей. Проблема в тому, що клоуни, які називають себе політичною елітою, розтягають цю державу в рази швидше, аніж ми з вами її будуємо. 
 
Для прикладу, за перших чотири місяці команда Центру Протидії Корупції зупинила крадіжку 905 млн.  грн. У відповідь президентські кнопкодави прийняли закон, за яким вони щороку крастимуть 70 мільярдів.
 
Сьогоднішня політична еліта настільки злетіла з катушок, що намагатися компенсувати її діяльність громадськими інструментами неможливо.  
 
Усім нам класно вдавалося гасити пожежі, які запалювати ці клоуни. Наприклад, зупинити обмеження мирних зібрань чи знищення вищої освіти. Проте неприйняття цих законів не зупинило заборони протестів чи руйнування системи освіти.  
 
Набридлого гратися в громадській сектор з цією владою. Забагато життєвих сим ми витрачаємо на протидію цим шизоїдним клептократам. Набагато ефективнішим шляхом є викинути їх на смітник історії, і, врешті-решт, присвятити свій час і зусилля на створення нової країни. 
 
Власне з цієї логіки я приєднуюся до команди політичної партії Демократичний Альянс.